Zaštita osobnih podataka

Politika zaštite osobnih podataka projekta MELAdetect sukladna je s Uredbom EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka od 27. travnja 2016. godine (Opća uredba o zaštiti podataka).

Koje osobne podatke prikupljamo?

Podatke prikupljamo na dva načina:

A. U okviru Internet stranice

Ako tijekom posjeta samoj stranici ne radite ništa osim kretanja kroz stranice i preuzimanja  informacija, automatski ćemo prikupiti određene informacije. Ove Vas informacije ne mogu osobno identificirati.

Podaci koje skupljamo su sljedeći:

 • IP adresa
 • Vrsta preglednika i operacijskog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem portalu
 • Vrijeme pristupa i dužina posjeta
 • Stranice koje posjećujete
 • Ukoliko nam sami proslijedite informacije

B. U okviru e-health alata

E-health alata kreiran je kako bi korisnicima olakšao praćenje promjena na koži, očima i sluznici te njihov rast i mutacije na odabranoj populaciji preko evidencije obavljenih pregleda koja će biti vidljiva liječnicima, ali i pacijentima.

Druga uloga ovog alata je osigurati korisnicima, pacijentima i članovima njihovih obitelji mogući način dobivanje informacije o melanomu, suvremenim načinima liječenja te psihološku podršku bilo preko ponuđenog informativnog sadržaja na samoj web stranici, bilo odgovaranjem na individualne upite korisnika od strane relevantnih stručnjaka.

Za korištenje e-health aplikacije potrebno se registirati, a tražit ćemo vas sljedeće podatke:

 • Ime
 • Prezime
 • Korisničko ime
 • Lozinka
 • Potvrda lozinke
 • Grad
 • Poštanski broj
 • Dob
 • Država
 • Broj mobitela
 • Email adresa

Na vama je da odlučite hoćete li ostavljati svoje osobne podatke ili nećete.

Prikupljeni podaci o pregledima i rezultatu upitnika koristit će se samo za kvantitativnu analizu; neće se rekonstruirati nikakvi profili pojedinih skupova podataka. Svi korisnici koji će kasnije upotrebljavati te podatke moraju se složiti s ovim pravilom. U potpunosti će se poštivati ​​pravila o etici i istraživanju konzorcija i primjenjivih europskih i nacionalnih zakona i propisa. Svi traženi osobni podaci, nakon završetka projekta bit će uklonjeni; zbog čega je nemoguće poznavati pojedinačne odgovore sudionika kako bi se osiguralo da se podaci mogu obrađivati ​​samo na skupni način. Neobrađeni podaci bit će dostupni samo osoblju projektnog tima MELA DETECT i pružatelju IT usluge (firma koja održava interne stranicu i e-health alat) putem ID i lozinke, a obrađeni podaci neće uključivati ​​nikakvu referencu na osobne podatke u skladu s Direktivom 95/46 / EZ i drugim relevantnim pravnim instrumentima EU, kako bi nepovratno spriječili identifikaciju.

Zbog čega su nam potrebni vaši osobni podaci?

 • kako bi vas mogli razlikovati od ostalih ispitanika
 • kako bi mogli odgovarati na vaše upite i traženja
 • prikupljeni podaci o pregledima analizirat će se i koristiti u  medicinskim istraživanjima sa svrhom poboljšanja dijagnostike i tretmana melanoma te boljem razumijevanju epidemiologije raka kože kako bi se bolje usmjerile preventivne akcije i mjere.

Djeca

Djeca ispod 16 godina mogu se registrirati u e-health aplIkaciju samo uz pristanak roditelja (skrbnika). Roditelj (skrbnik) treba dostaviti potpisanu izjavu koja se će se ponuditi za ispunjavanje osobama koje imaju manje od 16 godina. Potpisana izjava može se dostaviti skenirana putem maila info@meladetect.com, osobno ili putem pošte.

Tko ima pristup vašim informacijama i kome je otkriven?

Pristup osobnim podacima kao i sve informacije prikupljene u kontekstu e-health alata dobivaju se samo putem User Id / Password-a kome mogu pristupiti samo članovi projektnog tima i liječnici koji će obavljati preglede. Uz članove tima, pristup će imati i podugovorena firma Sistemi.hr koja izradila i održava mrežne stranice i aplikaciju te podugovoreni statističar.

Podaci će se koristiti samo za kvantitativnu analizu; neće se rekonstruirati nikakvi profili pojedinih skupova podataka. Svi korisnici koji će kasnije upotrebljavati te podatke moraju se složiti s ovim pravilom (znanstvenici koji budu sudjelovali u analizi podataka). Kvantitativni podaci ankete bit će dostupni svim članovima konzorcija (projektni tim i vanjski suradnici koji će sudjelovati u izradi akcijskog plana za prevenciju, rano otkrivanje i liječenje melanoma.

Nijedan osobni podatak neće se dijeliti s trećim stranama za izravni marketing.

Kako štitimo i čuvamo vaše podatke?

Vaši odgovori, zajedno s odabranim jezikom koji se koriste za izradu odgovora, bilježe se u zaštićenoj bazi podataka. Baza podataka nije dostupna izvana ICN ili kooperant GFK. Unutar tih baza podataka se može pristupiti pomoću User Id / Password.

Pristup aplikaciji je putem ne-kriptirane veze pomoću uobičajenog http protokola. Prikupljeni osobni podaci i sve informacije vezane uz gore navedeni upitnik pohranjuju se na računalu vanjskog izvođača koji djeluje kao procesor, koji mora jamčiti zaštitu podataka i povjerljivost propisanu Uredbom (EZ) br. 45/2001. ICN će čuvati podatke na sigurnom zaštićenom poslužitelju. Datoteka za znanstvenu uporabu bit će pohranjena najmanje 10 godina nakon zahtjeva Europske komisije za projekte Horizon2020.

5.Kako možete provjeriti, izmijeniti ili izbrisati svoje podatke?

Ako želite potvrditi koji su vam osobni podaci, ako ih ima, pohranili u vaše ime od strane odgovornog kontrolora, izmijenili ih, ispravili ili izbrisali, kontaktirajte kontrolera korištenjem podataka o kontaktima na kraju ove izjave i izričito navodeći vaš zahtjev.

6.Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Vaši će podaci ostati u bazi podataka dok se rezultati ne budu potpuno analizirali i iskoristili. Svi traženi osobni podaci, nakon završetka postupka provjere terenskog rada, bit će uklonjeni; zbog čega je nemoguće poznavati pojedinačne odgovore sudionika kako bi se osiguralo da se podaci mogu obrađivati ​​samo na skupni način. Datoteka za znanstvenu uporabu bit će pohranjena najmanje 10 godina nakon zahtjeva Europske komisije za projekte Horizon 2020.

E-mailovi ispitanika koji su iskazali svoje zanimanje za primanje sažetog izvješća ili sudjelovanje u poticanju poticaja bit će pohranjeni u zasebnoj datoteci koja se može potvrditi, mijenjati ili brisati na zahtjev prema Zakonu o zaštiti podataka i koja više neće biti povezuju se s rezultatima. To će se koristiti samo u tu svrhu i neće se prenijeti strankama koje su izvan primatelja i navedenog zakonskog okvira. Nijedan osobni podatak neće se dijeliti s trećim stranama za izravni marketing.

Upotreba kolačića (Cookies)

Ova internet stranica koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašem tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta ovoj stranici. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su IP adresa, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe te za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva.

Nužni

Nužni kolačići cine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Internet stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

Za postavke

Kolačići za postavke omogućuju web-stranici da zapamti podatke koji mijenjaju nacin na koji se stranica ponaša ili izgleda, kao što je vaš željeni jezik ili regija u kojoj se nalazite.

Statistički

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

Marketinški

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz internet stranice. Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku izbrisati i/ili trajno isključiti na računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima može se pronaći na stranicama preglednika kojim se koristite.

Na ovoj stranici možete pronaći poveznice na druge internet stranice ili portale na kojima zaštita osobnih podataka može biti drugačije uređena.

Kontaktne informacije

Ako želite provjeriti koji su vaši osobni podaci pohranjeni ili ako imate pitanja u vezi s upitnikom e-health alata ili podacima obrađenim u kontekstu upitnika ili o svojim pravima slobodno se obratite timu za podršku koristeći sljedeće podatke za kontakt: info@meladetect.com

Ako imate problema s ispunjavanjem ovog upitnika ili ako vam je potrebna detaljna pomoć ili više informacija, molimo kontaktirajte info@meladetect.com.