Događanja

Info dani Bar

12.5.2019. | Događanja
Info dani Bar

 

Bar, 10.05.2019. godine

 

Projekat »MELAdetect-  Rano otkrivanje

melanoma kože, sluznica i oka«

 

Za Kulturni centar Bar, Pomorski fakultet Bar

i opštu populaciju u sklopu Međunarodnog dana melanoma

SRIJEDA, 15. MAJ 2019. GODINE U 12 ČASOVA DVORAC KRALJA NIKOLE BAR

U nastavku implementacije projekta MELAdetect  -  Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA trilateralnog programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar organizuje informativne dane za Kulturni centar Bar (zaposleni), Pomorski fakultet Bar (zaposleni i studenti), te opštu populaciju, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana melanoma.

Dana 15.05.2019. godine u dvorcu kralja Nikole Bar sa početkom u 12 časova biće održano predavanje na temu mealanoma, kojom prilikom će dr Biljana Raičević govoriti na temu Prevencije i dijagnostike melanoma. Budući da naša opština spada u mediteransko područje, koje ima preko 250 sunčanih dana godišnje, prisutnima će biti skrenuta pažnja na posljedice nekontrolisanog i prekomjernog izlaganja suncu i UV zračenju na koži. Isto tako, prisutnima će biti dati savjeti i sugestije u vezi sa izlaganjem suncu i korišćenju zaštite, te vršeni pregledi na licu mjesta ili zakazati za termin u kožnoj ambulanti. Ova kampanja podizanja svijesti ima za cilj podsticanje opšte populacije na zdravije stilove života. Više o našem projektu možete naći na web stranici projekta https://www.meladetect.com/, kao i web stranici Opšte bolnice Bar https://bolnicabar.me/.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na info danima, te ukoliko imate pitanja ili želite saznati nešto više informacija o melanomu, ili želite da dobijete individualni savjet ili zakažete pregled, molimo da se registrujete i pošaljete nam svoj upit putem aplikacije https://ehealth.meladetect.com/.

Dokumenti